Visie

Bouwen aan de wereld van vandaag en morgen. Voor iedereen.

De manier waarop we wonen is van vitaal belang voor het klimaat. Dat maakt een duurzame bouwsector ook zo belangrijk. Welke materialen gebruik je als bouwer? Hoe voorkom je verspilling? Welke energieprestatie levert de woning? Hoe waarborg je hergebruik van bouwmaterialen als de woning over meerdere decennia vervangen wordt? Circulariteit is de kern van alles wat we doen bij Nimbel. Samen bouwen we aan de wereld van morgen!

Flexibel snel en slim

Nimbel is nimble

Onze bedrijfsnaam komt van het Engelse ‘nimble’: flexibel, snel, slim. Dat zijn precies de eigenschappen van ons innovatieve, modulaire nieuwbouwconcept. Met onze digitale ontwerpen en geautomatiseerde productielijn bieden we snelle en slimme duurzame oplossingen voor elk woningbouwplan, welk ontwerp er ook wordt gevraagd.

Missie

De toekomst is circulaire fabricage en montage

De oplossingen van Nimbel verhogen de bouwproductiviteit en verkleinen de ecologische voetafdruk van de bouwsector. Daarbij kiest Nimbel uitsluitend voor hernieuwbare grondstoffen en hernieuwbare energie. Zo gebruiken we voor onze houtskeletbouw duurzaam geproduceerd hout (FSC). Daarnaast zorgen de PV-panelen en luchtbehandelingsinstallatie voor een forse energieprestatie. Dat is goed voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. De prefab bouwelementen, zoals daken en kozijnen, zijn bovendien losmaakbaar voor hergebruik zonder de onderliggende constructie te beschadigen. Zo versnelt Nimbel de transitie naar circulair bouwen.