Bouwconcept

Innovatieve technologie bij ontwerp, fabricage en montage

De gepatenteerde methode van Nimbel

Nimbel transformeert de traditionele woningbouw met een slimme en duurzame combinatie van houtskeletbouw (HSB) met vloeren van beton of kruislaaghout (CLT). Wij werken met unieke, gepatenteerde prefabmodules. Elke dag rollen er twee complete woningen uit onze fabriek, waarbij robotisering zorgt voor ongekende maatvastheid en een hoog afwerkingsniveau. Deze modules gaan vervolgens met minimale transportbewegingen als bouwpakket naar de projectlocatie. Op locatie is slechts een klein montageteam en een telescoopkraan nodig om de modules op te bouwen tot een woning. Zo beperken we de uitstoot van CO2 en stikstof enorm ten opzichte van traditionele bouwmethodes. Dat is goed nieuws voor de Nederlandse bouwsector en natuur.

Betaalbaar

De geautomatiseerde productielijn van Nimbel realiseert twee complete woningen per dag. Met digitale precisie leveren wij betaalbare woningen van hoge kwaliteit.

Comfortabel

Onze woningen zijn goed geïsoleerd en energiezuinig. Dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Tegelijkertijd vergroten de opties het wooncomfort voor elke woning.

Toekomstbestendig

Nimbel bouwt voor de toekomst. Al onze woningen zijn minstens energiezuinig en we werken uitsluitend met hernieuwbare grondstoffen. Elke module is losmaakbaar en dus circulair.

Gezond wonen

Gezond wonen met een uitmuntende energie- en duurzaamheidsprestatie

Het woningconcept van Nimbel scoort een 10! Onze comfortabele woningen hebben een gezond binnenklimaat en presteren uitmuntend op het gebied van duurzaamheid. Dat komt door de hoge isolatiewaarde van de gebouwschil in combinatie met een warmtepomp en een relatief groot oppervlak aan PV-panelen. In GPR Gebouw krijgt de energieprestatie (EPG) van Nimbel een 10 en de duurzaamheidsprestatie (DPG) een 9,7. Dat laatste cijfer is een combinatie van de energieprestatie met de milieuprestatie (MPG) over de hele levenscyclus van de woningen, inclusief inzet en hergebruik van duurzame materialen. Fraaie rapportcijfers!